Ételek cukrok nélkül - Trend Cafe

Ételek cukrok nélkül

Ételek cukrok nélkül

Akár karcsúbb, akár jobban eszik, sok száz étel közül választhat cukor nélkül. A zöldségek, a hús, a hal, a tejtermékek, a tojás, a diófélék és a magvak egészséges választás. A feldolgozatlan húsok, halak és tenger gyümölcsei nem tartalmaznak cukrot vagy szénhidrátot. Egy másik jó választás az avokádó , amely csak 0,4 gramm cukrot tartalmaz adagonként (egy közepes avokádó egyharmada).

A lazaccukor-tartalom például nulla. Nem is beszélve arról, hogy több mint 21 gramm fehérjét és csupán 155 kalóriát kap adagonként (3 uncia). Ugyanez vonatkozik a steakre – egy adag (3 uncia) alig több mint 200 kalóriát tartalmaz, több mint 24 gramm minőségi fehérjét, 14 gramm zsírt és nem tartalmaz szénhidrátot vagy cukrot.

A sajtban és más tejtermékekben levő cukor esetében a dolgok kissé trükkösek. A tej és származékai, beleértve a sajtot, laktózt , természetes cukrot tartalmaznak. Az élelmiszergyártók hozzáadhatják ezt az összetevőt gabonafélékhez, ebédhúshoz, kenyérhez és más konzerv vagy dobozos termékekhez.

Például a teljes tej 11 gramm cukrot tartalmaz csészénként. Ugyanazon mennyiségű zsírmentes sovány tej 12,4 gramm cukrot tartalmaz. Az alacsony zsírtartalmú túró adagonként 3 gramm cukrot kínál (4 uncia). Más típusú sajtok , például a Camembert, Brie, Gruyere és a puha kecskesajt cukormentesek.

Bővebben: Hogyan kell enni sajt alacsony szénhidráttartalmú étrenden és még mindig lefogyni

A leveles zöld zöldségek alacsony szénhidráttartalmúak, kevés cukorral vagy nem tartalmaznak eleget. A főtt spenót kevesebb, mint 1 gramm cukor adagonként (egy csésze). Ugyanazon mennyiségű főtt kelkáposzta 1,6 gramm cukrot kínál, míg a jégsaláta csészénként mindössze 1,4 gramm cukrot kínál.

Mi a helyzet a dióval és a vetőmaggal?

Az egészséges zsírokban, diófélékben és magokban gazdag az alacsony szénhidráttartalmú diéták választási lehetősége. A legtöbb fajta magas rosttartalommal és alacsony cukortartalommal rendelkezik, és ízt, valamint tápanyagot kínál. Íme néhány példa :

  • Mandula – 1,2 gramm cukor adagonként (1 uncia)
  • Dió – 0,7 gramm cukor adagonként (1 uncia)
  • Szárazon pörkölt kesudió – 1,4 gramm cukor adagonként (1 uncia)
  • Pisztácia – 2,2 gramm cukor adagonként (1 uncia)
  • Tökmag – 0,4 gramm cukor adagonként (1 uncia)

A földimogyoró- és mandulavaj alacsony szénhidráttartalmú és jó zsírokkal teli. Csak győződjön meg arról, hogy a természetes vagy bio márkákat választotta. A magasan feldolgozott fajták gyakran sok cukrot és transzzsírokat tartalmaznak.

A hús és a hal kivételével a legtöbb élelmiszer kis mennyiségű cukrot tartalmaz. A legfontosabb az, hogy egész ételeket válasszon a feldolgozott termékeikhez képest. Például a gyümölcsökben gazdag gyümölcscukor, természetes cukor található. Ugyanakkor tartalmaznak rostot, amely lassítja a cukrok felszívódását a véráramba, rámutat a Joslin Diabetes Center .

Bővebben: Egészséges és egészségtelen ételek magas fruktóztartalommal

Étkezési húsok, halpálcák, csirke rögök, reggeli gabonapelyhek és egyéb feldolgozott élelmiszerek viszont gyakran tartalmaznak hozzáadott cukrot, és kevés táplálkozási értékkel rendelkeznek, vagy egyáltalán nem. Ízesített joghurt, krémsajt és egyéb feldolgozott tejtermékek szintén tartalmazzák ezt a alattomos összetevőt. Egy adag gyümölcs görög joghurt (6 uncia) 20 gramm cukrot tartalmaz.

Facebook