Kiderült, miért volt csak 55 ezer néző a magyar–portugálon

Szinte 4000 nem mentek el a stadionba, pedig volt jegyük, de van más oka is, hogy miért maradt el jócskán a 68.000 a néző.

Több mint 3500 fős, személyzet dolgozik, az adott találkozó megszervezésén ,a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság Puskás Arénában sorra kerülő mérkőzéseinek napján.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Telkiben tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy

  • az 1100 fős biztonsági személyzet és…
  • az ugyanennyi önkéntes mellett..
  • 800-an a közönséget kiszolgáló büfékben dolgoznak,..
  • nekik 400 felszolgáló segít,..
  • az MLSZ, valamint az európai szövetség (UEFA) részéről pedig további 2-300 ember felel a meccs zökkenőmentes lebonyolításáért…

Szabó Vilmos, a budapesti rendezés projektigazgatója elmondta, a szervezők a stadion megfelelő pontjairól és helyiségeiből “mindent és mindenkit” látnak, “-senki nem tud elbújni”. A magyar válogatott, Portugália elleni mérkőzésén a pályára befutó szurkolót a biztonsági személyzet levezette a játéktérről, és eljárást is indított vele szemben. Szabó emlékeztetett rá, hogy a pályára rohanás a meccs közben bűncselekménynek minősül, és ha egy ilyen esetért a válogatott, vagy a szövetség kap büntetést, akkor az polgári peres úton átruházható a tettesre.

Az esetleges nem várt eseményekre, terrorgyanús cselekményekre vonatkozóan Fűrész Ádám projektmenedzser arról számolt be, hogy a szervezés első pillanataitól kezdve együttműködésben vannak a rendőrséggel és az illetékes hatóságokkal, amelyekkel közösen minden megelőző intézkedést megtettek, az előkészületek pedig megfelelők a biztonságos rendezéshez.

“”A sok pozitív visszajelzés közül a legfontosabb mégis az,, amelyet a pályára lépő csapatok tagjaitól, valamint az UEFA pályákért felelős szakembereitől kapunk, utóbbiak a többi rendező elé pozitív példaként állítják a Puskás Arénát” – nyilatkozta Fűrész Ádám, és hozzátette, a stadion pályakarbantartói “kiváló munkát” végeztek.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük