x 11 titok arról, hogyan lehet gazdag, sikeres és boldog - Trend Cafe

11 titok arról, hogyan lehet gazdag, sikeres és boldog

Közel ahhoz, hogy mindannyian másként definiáljuk a „gazdagságot” – a fontos tényezőt, a jólét kívánt fokát. És még sikeresnek is akarjuk érezni magunkat. A sikerhez nem kell sok pénz. És mindenképpen boldogok akarunk lenni. Megvan mind a három? Persze ez nem könnyű, de lehetséges, Íme, az Inc.com által összeállított 11 hasznos tipp, amelyek bármiben segíthetnek.

1. Ne a pénzre koncentrálj

Bár ez nagy ellentmondásnak tűnhet, ez a görcsös fókusz elvonhatja a figyelmét azokról a dolgokról, amelyeket meg akarnak nézni, hogy építsék és növeljék jólétüket. Így változtatod meg a nézőpontot. Látni kell, hogy a pénz nem az elsődleges cél, hanem csak mellékterméke a helyes dolgoknak.

2. Figyeld meg, hány embernek segítesz, még ha csak egy kicsit is

A legérdemesebb emberek, akiket ismerek – anyagilag és más módon is – meglepően segítőkészek. Hihetetlenül jól megértik egymást, és segítenek elérni céljukat. Tudják, hogy sikerük végső soron a körülöttük lévő emberek sikerén alapul. Így keményen dolgoznak azért, hogy mások sikeresek legyenek: alkalmazottaik, igényeik, beszállítóik és szolgáltatóik … mert ha ők meg akarják tenni, akkor saját sikereik is következhetnek. És ha vállalkozást – vagy karriert épít – igazán büszke arra, hogy látja.

3. Ne gondolj a pénzre, gondolkodj a szolgáltatásról

Ha csak néhány vásárlója van, és a célja az, hogy sok pénzt keressen, meg kell találnia a módját annak, hogy az utolsó dollárt is kiszorítsa az eladásból. De ha megtanulja, hogyan szolgáljon több más embert, akkor más előnyökhöz juthat. A pletyka nagyon nagy tud lenni. A kapott visszajelzések egyre gyorsabban nőnek – és ez egy nagyszerű lehetőség a termék vagy szolgáltatás fejlesztésére. Egyre több alkalmazottat foglalkoztathat és irányíthat tapasztalatai és képességei alapján. És idővel az üzlet olyanná válik, amiről álmodni sem mertél volna – mert a fogyasztóid és munkatársaid olyan területekre visznek, amelyeket korábban el sem tudtál képzelni.

4. A pénzkeresés az útja annak, hogy még több dolgot csinálhass


Általában kétféle ember létezik. Aki azért tesz dolgokat, mert pénzt akar tőle; a legtöbb dolgot azért teszik, hogy még több pénzük legyen. Az, hogy mit tesznek, nem igazán számít nekik – addig csinálnak valamit, amíg ez nyereséges a számukra. Egy másik típusú ember szeretne pénzt keresni, mert lehetővé teszi számukra, hogy még több dolgot tegyenek. Fejleszteni szeretnék termékeiket. Bővíteni akarják termékpalettájukat. Egy másik könyvet szeretnének írni, egy másik számot rögzíteni vagy egy másik filmet készíteni. Szeretik, amit csinálnak, és látják, hogy az abból származó pénz lehetőséget ad arra, hogy még többet tegyenek abból, amit szeretnek. Arról álmodnak, hogy olyan vállalkozást építenek, amely lehetővé teszi számukra, hogy a legjobb dolgokat tegyék… és pénzt keressenek abból az álomüzemanyagból, amely felépíti a kívánt vállalatot. Ahogy Walt Disney mondta: „Nem azért csinálunk filmet, hogy pénzt keressünk, hanem azért, hogy még több filmet készítsünk.”

5. Találd meg az örömöd mások sikerében


A nagy üzleti csapatok nyernek, mert legtehetségesebb tagjaik hajlandóak áldozatot hozni mások boldogságáért. A nagy csapatok szerelmesekből állnak, akik segítik egymást, ismerik felelősségüket, félreteszik a személyes célokat, és minden mást megelőznek a csapat sikerével. Honnan ez a fajta hozzáállás? Tőled. Szinte minden nagyon sikeres vállalkozó nagy boldogságot érez, munkatárs lehet és sikeres.

6. Csináld méltósággal és tisztelettel


Biztosítson alkalmazottainak sok fizetést, jobb juttatásokat és több lehetőséget, mert ez biztosan fontos számukra. Alapvető fontosságú, hogy az igazán sikeres vállalkozók méltóságot biztosítsanak alkalmazottaiknak, beszállítóiknak és mindenkinek, akivel találkoznak.

7. Csinálj egy dolgot jobban…


Találj meg valamit, amiben jobb vagy, mint a legtöbb ember. Csak egy dolog. Megszállottan koncentrálj arra, amit csinálsz. Munka. Eddz. Tanul. Gyakorlat. Becsülje meg. Finomítsa. Légy könyörtelenül kritikus magaddal szemben, ne a mazochista értelemben, de ezáltal tedd magad továbbra is azon a munkán, hogy ezt az egy dolgot mindenféleképpen javítsd. A pénzügyileg sikeres emberek egy dologban jobban állnak, mint szinte mindenki körülöttük.

8. Ezután sorold fel az embereket, ebben az egy dologban…

 

Hogyan választotta őket? Hogyan határozta meg, hogy ki a legjobb? Hogyan mérted a sikerüket? Használja ezeket a kritériumokat, hogy nyomon tudja követni saját fejlődését. Ha Ön fejlesztő, akkor ez a kritérium a szoftvert ismerő emberek száma lehet. Ha Ön üzleti vezető, akkor ez lehet azoknak a száma, akik mentorálják Önt céljainak elérésében. Ha Ön online kiskereskedő, akkor ez lehet az átváltási árfolyam, a tranzakciónkénti értékesítés vagy a pontos szállítás…. Ne csak csodálja a sikeres embereket. Nézze meg közelebbről, mitől sikeresek.

9. Aztán csináld még jobban azt, amihez a legjobban értesz

 

A csapatépítés másik előnye, hogy lehetővé teszi, hogy többet foglalkozzon a legjobb értelemben vett dolgokkal. Mondd, hogy jól eladod. Miért foglalkozik adminisztrációs feladatokkal, ha hasznosabb az ügyfelekkel tölteni az idejét? Vagy talán nagyon jó a folyamatok létrehozásában. Miért töltene időt a közösségi média kampányok kezelésével, ha dolgozhat a terjesztési csatornák egyszerűsítésén? A legsikeresebb emberek megtalálják a módját, hogy többet tegyenek abból, amiben jók… és kevesebb mindenből.

10. Kitartóan kövesd a saját fejlődésed

 

Talán le tudod mérni a fejlődésedet azzal, hogy hány embernek segítesz. Talán abban, hogy hány ügyfelet szolgál ki. Talán felismered saját fejlődésedet, ha ellenőrzed a legfontosabb lépéseket a világ legjobb dolgainak megválaszolásához vezető úton.

11. Építs rutinokat magad köré, ez biztosítja a sikered

 

Soha ne felejtsük el, hogy a cél elérése rutinon alapul. Tegyük fel, hogy 300 oldalas könyvet szeretne írni. Ez a célod. A rendszer céljainak eléréséhez napi 4 oldal írása – ez a rutinja. Ha elgondolkodik a célján, nem kap kész kéziratot, de hűen ragaszkodik a rutinjához.

Vagy tegyük fel, hogy 50 új ügyfelet szeretne szerezni. Ez a célod; a rutin az, hogy naponta felvesz egy bizonyos számú vezetőt, ellenőriz egy bizonyos számú, már meglévő tudást, kapcsolatot teremt a potenciális információkkal … a rutinja az, amit meg fog tenni, minden kudarc nélkül, hogy gólokat.

És talán anélkül, hogy bárki észrevenné, gazdag lesz – és ami még fontosabb, sokkal boldogabb, mert tudni fogja, hogyan került ide.

„Közösség által ellenőrizve” ikon
„Közösség által ellenőrizve” ikon
„Közösség által ellenőrizve” ikon

„Közösség által ellenőrizve” ikon

„Közösség által ellenőrizve” ikon
„Közösség által ellenőrizve” ikon

„Közösség által ellenőrizve” ikon

„Közösség által ellenőrizve” ikon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük